сряда, 7 август 2013 г.

ТАРО Записки: Легенда за Луната/ Манга Таро



 
Луната е един от големите аркани в Таро, които рядко могат да бъдат разбрани и усетени до край. В традиционните колоди, Луната се свързва с интуицията, заблудите, илюзиите, сънищата, майчинството, женския организъм. В любовните гледания това е принципно тъжна карта.
Ето какво разказват обаче японските легенди за изображението, съпътстващо Луната в колодата на Манга Таро.

Жена се омъжила за своята голяма любов. Били много щастливи. Но един ден нещо се случило с мъжа й- променил се. Станал студен и строг, не проявявал разбиране, не искал да дава нежност и обич. Жената страдала много.В отчаянието си, тя решила да отиде при мъдра знахарка и да поиска от нея помощ, може би магия щяла да й помогне да си върне сърцето и големите чувства на любимия. Знахарката погледнала на жената и казала, че тя е единствената, от която нещата зависят. Казала й да отиде в пещера на края на света, през 9 планини в 10та, да претърпи студ, лишения и опасности и там- в пещерата, да намери Големия Страшен Бял Мечок и да се опита да вземе от неговата козина един косъм и да й го занесе.Жената била готова на всичко и поела по пътя на изпитанията. Скитала се дълго, претърпяла много, накрая намерила Мечока, от който всички се страхували, омаяла го с песни, танци и приказки и когато той заспал, взела косъма и се върнала обратно у дома. Когато дала мечешкия косъм на знахарката, тя й отвърнала: „ Да, мъжа ти ще те заобича отново, но ако ти беше инвестирала това време и търпение не в това пътуване, а в него, в това да се опиташ да го разбереш, да го обичаш и да му дадеш онова, от което той има нужда- ти щеше да имаш същия успех“

В Манга Луната разказва за влюбената и отчаяна жена, готова на саможертви в името на Любовта, също за трънливите пътеки и опасностите, по които може да поемеш заради заблудите, които отчаяното ти сърце приема за истини. Преекспонираните страхове, заради които си причиняваш проблеми. Липсата на умение да видиш простия и лесен път към успеха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.