сряда, 20 януари 2016 г.

Таро: Подредба на Висшата жрица: Каква е ролята му в живота ми?


Тази ми е любимата подредба. Много ми помага и рядко ме е подвеждала. Когато искам да получа по- ясна представа за ситуация или да разбера посоката за развитие на даден казус, просто нареждам Висшата жрица, като я тълкувам по 2 различни начина в зависимост от това има или няма Голям Аркан на 9-та позиция.


Редя с Нова Визия, не ползвам обърнати, а въпросът е от дама, която е на кръстопът в отношенията си с познат мъж, приятел.

Каква е ролята на този човек в живота ми?

 


Цепя на Влюбени - любовни чувства, страст, физическо привличане..избор. Изтеглите ли тази карта, знайте, че никога не става дума просто за безобидно приятелство. Говорила съм доста за тази карта в една от статиите си в блога, така, че няма прекалено обстойно да се спирам сега на нея. Обръщайки тази карта в цепенето, просто реших, че ще ми стане интересно и явно има какво да каже Висшата жрица.

Почвам от 9- тата карта, тъй като е ГА - Жрец. Tова е основният момент тук. Със сигурност вече знам, че ролята на човека не е случайна. Идва като лечител, учител, влиянието му е благотворно, градивно, поучително, свързано с това да се обърне внимание на външното проявление на нещо- знаци или поведение. Ключовата дума, за която картата намеква е УВАЖЕНИЕ. Вдъхнато, взаимно, респект, някой, който може да служи за пример в една или друга област. Нещо, което стига с Божията благословия до нас. Картата е лишена от страст, но в нея има стабилност и устойчивост. В комбинация със сянката на Влюбени, бих казала, че тази среща е решена Отгоре да бъде и това познанство е поддържано с подкрепата на Ангелите.
Обръщам се към 6-та и 7-карта, за да разбера скритите и явни влияния върху Жреца. 4 чаши скрити влияния, 9 пентакли явни. 4 чаши е неудовлетворение тук, нещо което чакаш и ти се привижда вече от желание, но то все не идва. Това е моментът, в който бих казала, че любовните чувства, за които до тук е загатнато, просто биват отмити. Чувството на неудовлетворение и апатия не съответства на големия потенциал на Жреца. А 9 пентакли загатват за възможност. Възможност евентуално 4тата чаша най- накрая да дойде. 9 пентакли е карта, която ми е показвала изобилие и комфорт, когато става дума за материален свят и неодушевени предмети, но в емоционален план най- често се проявява като неоснователни надежди и суха, мъртва почва, в която семето няма как да покълне. Особено силно съм го забелязала това проявление, когато иде реч за въпроси от интимен характер.Умереност и 6 чаши говорят за силната дългогодишна връзка, явно тези хора се чувстват добре, когато са заедно и имат перспектива още дълго да са заедно и да се познават, под каквато и да е форма. 3та карта е 2 пентакли, която говори за текуща ситуация, която не е категорична, бъдещо разясняване и ...нещо, с което започваш да се развличаш през времето, в което нямаш какво да правиш.Рицар чаши на 4та позиция като бъдещи влияния и Паж жезли на важната 8ма позиция - на пръв поглед благоприятни, но аз не виждам в двете карти някаква голяма сериозност или очертаваща се перспектива. Тези карти като бъдещи течения, свързани заедно, загатват за една повърхностност, незрялост и като се върнем към Жрец обяснен от 4 чаши и 9 пентакли не бих видяла някакво специално развитие тук.

Но конкретния отговор на въпроса е, че отношенията не са случайни и хората дълго още присъстват в животите си, като ще общуват леко и приятно, но едва ли ще има задълбочаване и осъществяване на любовно партньорство.


А ето и кратко разяснение как тълкувам ВЖ, когато имам ГА на 9та позиция:

Стъпка 1
 




Стъпка 2






Стъпка 3






Стъпка 4








 


четвъртък, 14 януари 2016 г.

ТАРО: Тълкувания с Артър Едуард Уейт : Ще се събере ли разделена двойка?

Дама ме пита какво предстои при нея и любимия мъж, с който са разделени. Има ли шанс да се съберат.



Обърнат Страшен съд
Обърната Луна + 5 пентакли + Кула

В тълкуването ще тръгна от 5 пентакли. Наистина става дума за любовници, хора, които имат дългогодишна, страстна и дълбока любов зад гърба си. С такъв нюнанс е едно от тълкуванията на Уейт за 5 пентакли. Картата говори за привличане и взаимност, изход от трудно положение и успех, когато е в права позиция тази карта, пак според Уейт.
Но знаете- никога една карта не се тълкува самостоятелно. Винаги се гледа комбинацията, в която тя присъства. За околните карти какво виждаме - Луната права или обърната е носител на лоша информация в тази колода. Като най- подходящо значение в случая си избирам "тишина". Хората не общуват от доста време и най- вероятно обърнатата Луна показва това. Кулата събаря минималните шансове за успех, загатнати в 5 пентакли (права) и изход от ситуацията за сега не се вижда, защото права Кула и то на изходна позиция сочи просто за неблагоприятен развой.
Обърнат Страшен съд в сянка говори за вече поета посока, която вероятно няма да бъде сменена, поне на този етап (решение, присъда според А.У.)

Ако трябва да поразсъждавам малко повече за 5 пентакли като меркурий в телец и Кула символизирана от марс - всякаква инициатива за провеждане на разговор и разясняване ще нарани питащата и ще завърши със скандал. 5 пентакли не е добра карта за разясняване и уточняване. Това е бавна мисъл, съсредоточена в материалните обстоятелства, видното с просто око. Също солидните аргументи. Търпение, бавен ход и подсигуряване на материална база, върху която могат да се осъществят намеренията- спокойно, комфортно и обмислено.Кулата в случая не позволява този развой.


вторник, 12 януари 2016 г.

ТАРО: Тълкувания с Артър Едуард Уейт

Почвам нова рубрика, която кръстих "Тълкувания с Артър Едуард Уейт".
Ще разглеждаме подредби включващи прави и обърнати карти с най- популярната колода- тази на Уейт. Ще използвам само и единствено тълкуванията, с които работи Артър Уейт, без личен опит, наблюдения и интерпретаци над картите.
Надявам се статиите да са ви полезни. 

Какво означава честата поява на определена карта в подредбите ми?
Тълкуване на въпрос с Келтски кръст



Показвам ви структурата на Келтски Кръст, която Уейт използва.




Артър Уейт съветва да работим с предварително изваден сигнификатор и към него да теглим десетте карти, които да тълкуваме.Ако 10тата карта не ни е достатъчно ясна, можем да я отделим и върху нея да построим отделен КК.

От месец- два всеки път, в който си наредя Келтски кръст с каквото и да е питане, ми излиза картата 7 пентакли на важните в подредбата 3,6 или 10 позиция.
В теорията на Уейт 7 пентакли е една много противоречива карта. В право положение- пари, бизнес, заетост, избретателност, възмездие, но и кавга и спор. Обърната дава проблеми с пари.Кое точно от всички тези проявления е посланието към мен- това искам да разбера от подредбата си.


Вадя картата 7 пентакли като сигнификатор и редя следния кръст.



Цепя на Кралица чаши, права - любяща, добра, светла, притежава дара на прозрението, успех, щастие, добротелност (теория на Уейт).

Кралица чаши и по външни белези е мой сигнификатор и често гледам с нея. Виждам, че енергийно и емоционално се намирам в добро състояние и тъй като самата карта е символ на успеха, тя ми загатва съвсем леко и първоначално, че няма от какво да се притенявам по отношение на честата поява на 7 пентакли.

Какво описва 7те пентакли- обърнати 3 чаши и 4 чаши пресичаща я. Уейт няма негативно тълкуване за 3 чаши независимо от положението й. Показва основно завършек успешен, доволство и достижения. Пресичаща е 4 чаши (която и в право, и обърнато положение има доста позитивни тълкувания), но в случая говори за неудовлетворение. Може би достижения, които не могат да бъдат оценени и състояние на потиснатост.

Обърнат Рицар чаши на 3та и обърнат Дявол на 4та обясняват вероятно 4те чаши, говорят за слабост, лицемерие, интриги и хитрост. Виждаме обърнат Маг на 7ма позиция, който вероятно показва някакво мое притеснение и недоволство, според тълкуванията на Уейт. В миналото виждаме обърнато Асо жезли. То получава доста негативни тълкувания като падение, проклятие,падане, сриване, загиване. Анализирайки всичко това, можем да си обясним присъствието на обърнат Маг на 7ма позиция и 4 чаши като 2ра карта. Явно е имало някакъв проблемен период зад гърба ми, като силно влияние са оказали 3та и 4та карта- о. Дявол и о. Рицар чаши - негативно отношение, думи и действия, като това ми пречи да се чувствам удовлетворена, макар да има за какво (обърната 3 чаши на 1-ва позиция).

Близкото бъдеще на 6та позиция е описано от обърнати 4 меча - мъдро управление, благоразумие, предпазливост, действителен успех в следствие на мъдри постъпки
8 позиция е обкръжаващата ни среда - обърнати 8 чаши - показват изключително благоприятни условия, щастие и тържество
9 позиция с обърнати 8 жезли - вероятно тази карта описва страховете ми, защото описва, кавги, разпри, противоречия
10 и най- важната карта, според Уейт е 3 жезли- доказана сила, предприемчивост, усилие, занаят, търговия, откритие.

На база на всичко това мога да кажа, че 7 пентакли най- вероятно описва потиснатостта ми, въз основа на минали конфликти, като е видно, че негативната ми настройка все още действа (7 пентакли в опита ми често ми е показвала песимизъм и нежелание).

В крайна сметка всичко явно ще се развие повече от благоприятно, тъй като обкръжаващата ми среда е подкрепяща и бъдещото развитие сочи успех.

Явно от всички тълкувания на Уейт, валидното за мен по отношение на 7 пентакли показва заслужено възнаграждение, обиране на плодове, оправдаване (на надежди)



Използвана литература: Картинен ключ към ТАРО, Атър Едуард Уейт



неделя, 10 януари 2016 г.

Астрология:"Астрология за всеки"- Астро- школата на Слави Митрев . Или едно есе за срещата на Уран със Сатурн.



http://www.astrologyforall.eu/index.php





Прекарах една година там и минах четири теоретични нива.
Но това са само някакви числа.
Срещата ми със Слави беше като сблъсък с друг свят.

Винаги съм носила със себе си типичната урановата увереност, че каквото и да прочета в дебелите книги по Астрологията или в Таро- теорията, винаги ще разчитам повече на интуицията си. Откривателството, новаторството и бунта срещу всичко старо, отлежало, прозрението! Всичко това е надделявало в мен през годините, в които се занимавам активно с езотерика.
В края някъде обаче на Сатурновия ми възврат узрях достатъчно за необходимостта от основи. От добра теоретична база, от корени, в които знанието да покълне.Тогава съдбата пресече пътищата ни със Слави.

С основание мога да го нарека мой УЧИТЕЛ. Не само заради дългогодишните му занимания с астрология, астрономия и физика ,и преподавателската му дейност свързана с тях, а и защото този човек има научен и винаги обоснован подход към това, с което се занимава. Което прави твърденията му солидни, сериозни и просто верни в базистността си. Какво спокойствие било да имаш нещо, на което да се опреш!
Всъщност... знаете ли колко малко са хората като Слави Митрев, които искат да раздават, да предават знания? Всеки събрал повече информация в шепите си, се крие по дупки, зад никове, скайпове, взимайки или не взимайки пари, парадиращ или не със знанията си. Но малко са хората, които раздават щедро,споделят...астрологичното злато.Всеки един човек избира как да учи . И аз доста време разчитах основно на интернет, за да се информирам- сайтове, форуми (уранова му работа).НО! Да учиш астрология е друго. Да почнеш от А и Б е друго. Когато се записах в школата на Слави, започнах от първо ниво, нищо, че се бях занимавала от години, четях астро карти и правех хорари, и хороскопи, и уж знаех доста. И знаете ли какво установих? Установих колко откъсъчлени са, колко са повърхностни, половинчати и разпръснати доста от нещата, които знам.

Не подценявайте учителите, колкото и много информация да си мислите, че сте събрали, не се отказвайте да бъдете учени, научавани. Друго е. И времето, и парите си струват.

Благодаря ти, Слави! Ти си моят Сатурн :)
А аз...съм си Уран. Но вече онзи Уран минал през съвпада със Сатурн.

Сайтът на АСТРОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ 
Последвайте АСТРОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ във Facebook
Съвсем скоро Слави ще направи и Форум за Астрология и Таро. Ще се видим там!

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.