четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Хорарна астрология: Хорарни въпроси за работа


В последната една година, силно повлияна от класиците в хорарната астрология и простичките им и работещи правила, се съсредоточих в планетите до септера при разглеждането на хорарни карти.
В тази ми статия ще ви покажа 3 карти засягащи служебната и кариерна тематика.
 
При разглеждането на хорарни карти за работа, в следствие на опита ми и изчетените мнения и литература, съм стигнала до един основен извод, свързан с определянето на дома сигнификатор на въпроса:
 
  Работата, за която питаме и която ни интересува е по 10ти дом (настояща или бъдеща)
- По 6ти дом разглеждаме настоящото работно ежедневие и процесите в офиса или на сегашното ни работно място,  в случай , че търсим НОВА работа паралелно по 10ти дом 
- По 10ти дом разглеждаме настоящото си работно място, при условие, че то е единственото, което ни интересува.


Започвам с един пример от чужбина (от интернет- журнала reinassanceastrology.com)
 
Въпрос: Ще започна ли работа на мястото Х.? 
Отговор: Да. ( Човекът е започнал работа, по- късно напуска заради неудовлетворително възнаграждение)
Един от признаците за положителен развой при търсенето на работа е когато откриваме Г10 в първи дом, според У.Лили (в случая Сатурн в първи).
Анализът би могъл да спре до тук. Аз обаче бих добавила: квадратът на Луна с Г1 е последван от тригон на Луна с Г10 при наличие на смесена взаимна рецепция, което според мен също изиграва своята съществена роля. Забележете как Луната свързва Г1 и Г10 – това наричаме транслация с взаимна рецепция. От примерите, които до сега съм разглеждала аз в практиката си, транслацията и колекцията на светлина не винаги работят, но при наличие на рецепция, благодатното развитие е почти сигурно.
Онези пъти, в които съм виждала това правило да не работи, е когато у 10 е бил в първи дом, но е бил рерограден и не е бил наличен сходящ аспект между г,у1 и г,у10.
Пп- В блога ми има статия за транслацията и колекцията на светлина
Статия 21.12.2013 
 
 
Пример 2
 
Въпрос: Ще започна ли работа на желаното място?
Отговор: Не. (Човекът стига много напред в интервютата, накрая пред него е предпочетен конкурентът му)
 
В тази карта ще гледаме за аспект между Г1 Венера и Г10 Луна и такъв има – секстил, взаимна рецепция по екзалтация. Защо отговорът е не?
Защото преди Луната да се свърже с Венера се свързва с ретрограден Сатурн – ето ви пример за забрана. Също така може да се отчете и куинконса, който Луна Г10 прави с Марс Г7 (конкурентът на Венера). Тъй като Марс е изцяло във владение на Венера, а кк-с е неявен аспект, биха могли да се направят изводи за това, че конкурентът е по- слабо подготвен от кверента, но е вероятно да има някакви тайни договрорки между работодателят и конкурентът.
 
Пп- В блога ми има статия за забраните в хорарната карта
Статия 9.04.2014


Пример 3
 
Въпрос: Ще сменя ли работата си? (Кверентът много желае да смени настоящата си работа. Няма конкретна нова в предвид)
Отговор: Не.
 
 
Г6 и Г10 е Венера- един и същ господар, това е едно от нещата, които ме наведоха на мисълта за липса на промяна. Отделно - между Венера и Г1 няма никаква активност. Планетите, на които предстои връзка с Луната, нямат общо с въпроса. От тези неща бихме могли за заключим, че по въпросът няма как да предстои съществено развитие. Ежедневието и кариерното развитие са обединени в едно, всичко продължава в настоящият си ход, без изненади.
Друго, което съм забелязвала при подобни хорари, където е на лице желание за смяна, но няма такава, е акцентът в 6ти дом на кверента, или предстоящ аспект на Г1 с Г6, понякога с рецепция- това често показва, че човекът получава задача на текущото си работно място, която го увлича, или някаква похвала, възможно е премия и спира да гледа на смяната на работата като негов основен приоритет.
 
Надявам се примерите да са ви били полезни. Продължаваме да се учим!
 
Ваша:
LindaLI

3 коментара:

  1. ето взаради такива хорари като №2 понякога започвам да се съмнявам в астрологията :( Как при положение,че у1 е поставен идеално, у2 е в заточение, аспелктите на луната съшо подкрепят у1 и изведнъж отговора е НЕ,заради някакъв си сатурн във 2 дом.Тук никой астролог не би казаал,че отг е НЕоще повече,че последния аспект на луната е тригон с юпитер в 10 дом

    ОтговорИзтриване
  2. имах предвид У7 не У2

    ОтговорИзтриване
  3. Преглеждах картите тук отново, съответно попаднах и на коментара, който не знам защо съм пропуснала да коментирам по- обстойно. Никак не е учудващо, че отговорът на втория хорар е НЕ. защото Венера и Луна за двата сигнификатора на въпроса, а преди Луната да стигне до аспекта си с Венера, има НАМЕСА- Сатурн прекъсва контакта между двата сигнификатора. Макар и тригон като аспект, това е класически пример за забрана в хорарна карта. За мен има малко неща които са толкова точни както хорарната астрология и никога не се съмнявам в картите. Просто правя всичко възможно да ги разбера.

    ОтговорИзтриване

Моята снимка
Този блог съдържа лични мнения, опит, наблюдения, разсъждения, коментари по различни литературни произведения свързани с тематиката на блога; също цитати и по- рядко преводи. Блогът няма претенции да е проводник за разпространение на общовалидни истини.Това е БЛОГ.