сряда, 3 декември 2014 г.

Хорар за взаимоотношения: Ще останем ли заедно?


 Картата:




Ситуация:

Питащата- представена от Меркурий- господар на АЦ, господар и на часа, намира се на ДЦ в заточение, готов всеки момент да бъде „изгорен“, заточен. Позицията на питаща издава дискомфорт и неувереност.

Партньорът й- представен от Юпитер и Слънце, като планета на ДЦ, вълнува се от венерините теми. Уверен, и двата му сигнификатора са разположени хармонично по тригонокрация, взаимна рецепция между тях по трон, за съжаление и двата му сигнификатора приемат Меркурий (питащата) в заточение или падение.

Предстои сходящ аспект съвпад между Меркурий и Слънце, без намеса.

 

Интерпретация:

Момичето, което ми зададе въпроса искаше да знае как ще се развиват отношенията й с човека в идните месеци, съответно ще останат ли заедно. Предварително аз съм наясно, че човекът е женен, връзката му с дамата е странична.

Виждайки начина, по който се приемат планетите така противоречиво, някои биха изказали схващане, че питащата обича мъжа представен по 7ми дом, а той нея -не. Разбира се, такива изводи са възможни, но за да са верни, те трябва да съвпадат с цялостния характер на картата. Според мен в този хорар статуса на планетите описва самочувствието на двамата партньори спрямо другия във връзката. Тя се усеща много зависима от него, той се чувства в силната позиция спрямо нея, тя е подвластна на неговата дума и неговите правила, той на нейните- не. В случая, въпреки начина, по който неговите знаци приемат нейната планета, не бих могла да кажа, че той няма чувства и емоции към нея, защото откриваме Луна в 5тия му дом- сърцето му, лежерните любовни чувства.

Харесва я, разбира се, просто осъзнава, че може да я манипулира.

Неизбежно обаче ми прави впечатление друго. Венера- негов Г12, разположен в негов 1ви дом. Венера като планета няма връзка в този случай с питащата. Възможно е този човек да има и втора паралелна връзка, за която питащата не знае (тя има интерсептиран венерин знак в своя 12-ти).

А къде е съпругата на господина?

Бих я потърсила по негов 10ти дом- официалната половинка за пред обществото, обвързана със статута му. Слънце, на ДЦ, в силна взаимна рецепция с Юпитера. Този човек обича жена си и държи на брака си, виждаме.Отношението на този човек към съпругата му е категорично, партньорството им е здраво, въпреки двете му странични връзки.

 

Отговор:
Ще останат заедно и в следващите месеци, най- вероятно, заради предстоящия съвпад на Слънце с Меркурий. Но този съвпад е много стресиращ, в неприятен за Меркурия (питащата) знак. Отделно от това, Слънцето да не забравяме представлява жената на въпросния човек. Питащата ще е длъжна изцяло да се съобрази с положението на официалната половинка. Освен това Слънцето е и Г4 за питащата и Г10 за мъжа. Рано или късно техните отношения ще приключат, заради непоклатимостта на брака на този човек.

2 коментара:

  1. Здравей Линда! Желая ти весели и щастливи празници! Бъди здрава! Мария (МАН)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Мария! Бъдете здрави и ти, и всички твои любими същества. Весели празници !

    ОтговорИзтриване

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.