петък, 4 март 2016 г.

ТАРО записки : Другото лице на 5 пентакли

В Таро 5 пентакли е карта, която се асоциира с несполуките, нещастната любов, тайните, безперспективни отношения, трудностите в брака, финансовия недоимък и изобщо всички беди, за които може да се сетите, които могат да се струпат на човешката глава.
Като пребиватели в един материален свят, състоящ се от правила, граници, рамки, морални норми и финансови ограничителни линии, които преобразуват общото ни битие в много малки разграничени вселени, онези от нас, които са попаднали във вселената на 5 пентакли определено са изпитвали усещането за КРИЗАТА, БЕЗИЗХОДИЦАТА, МРАКА.

Ако 5 пентакли ви излиза често в подредбите, вие пребивавате в трудни времена, несъмнено. Време е за учене на уроци, след които ще излезнете по- мъдри, силни и можещи. Но знаете ли, 5 пентакли не ни спохожда от самосебе си. Особеното на тази карта е, че показва някаква ситуация , в която сами сме се вкарали ...заради предоверяване, наивност, откровена глупост, неправилна преценка на обстоятелствата. 5 пентакли идва с нашите ненаучени уроци, може би още от минал живот, поради които ние се вкарваме в определени случки и в този ни живот. 5 пентакли не е тежката съдба. 5 пентакли е временно положение ( определен момент, който веднага ще забележите, ако прегледате транзитната си карта), в което попадаме, когато сами сме "сгазили лука" и външните обстоятелства не са така благоприятни, че да ни помогнат да се измъкнем "между капките".

Като стигнем до тълкуването на картите, има една особеност при 5 пентакли, която е много важна за коректното разчитане на определеното питане. 5 пентакли ще покаже някакъв тъмен и неблагоприятен момент, да, но е наша задача да разтълкуваме КЪДЕ в тази тъмнина се намира питащия - по средата на изпитанието или някъде на изхода.
Всичко зависи от комбинацията.

Проследявах служебна ситуация в рамките на 2 месеца при моя позната. Януари и февруари й наредих с 2 различни колоди за положението, в което е.

78 врати

Крал меч + Рицар пентакли + 5 пентаклиПрез януари тя наистина беше в безизходица. Усилията й удряха на камък, имаше наистина много проблеми и беше на ръба на емоциите и нервите си. Всички хубави нейни идеи претърпяха крах.


Таро на УЕЙТ

Кралица Меч + 5 пентакли + 7 меча (о)
През февруари всичко се завъртя на 180 градуса, тя намери баланса и силите в себе си и се възползва от създалите се ситуации на максимум, които доведоха до удовлетворителни резултати и изход от трудното положение.

Разбира се, това са 2 малки примера от няколкогодишна практика, но те сумират като цяло изводите ми за картата, направени до сега. Когато изтеглите 5 пентакли, не се обезнадеждавайте, а преценете внимателно заобикалящите я карти и вижте дали преминаването през тъмния тунел не е вече към края си, защото е вероятно 5 пентакли да индикира и именно това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Този блог съдържа лични мнения, опит, наблюдения, разсъждения, коментари по различни литературни произведения свързани с тематиката на блога; също цитати и по- рядко преводи. Блогът няма претенции да е проводник за разпространение на общовалидни истини.Това е БЛОГ.