петък, 6 май 2016 г.

ТАРО ЗАПИСКИ : Отшелникът


 


Кога ми е излизала тази карта и какво ми е показвала?
Раздели, самота, отчуждение, изолация, пътуващ човек, идващ от друго място, разочарование, двуличие, лицемерие, обвързан мъж или такъв, който крие нещо. Също нови етапи в битието, в комбинация с положителни карти- важни житейски промени, понякога дълго чакани и отлежавали неща, които стигат до момента на реализация. Медитация, желано усамотяване.

Разбира се, картата има хиляди други проявления и се тълкува според въпроса, понякога може да покаже нещо много буквално, като уикенд в планината на палатки или режим на тока дори. До сега обаче не съм забелязвала картата да ми показва общуване и с по- възрастни хора, каквото е изображението. Все пак Отшелникът е управляван от Меркурий- планетата, която символизира по - малките на години, по- младите от нас. Меркурий управлява от своя страна  средствата за комуникации, общуването, разговорите, говора, мисленето, писането. Но свързвайки я с Отшелника, ясно се вижда, че тази планета не управлява ОБЩУВАНЕТО при него, в тази карта. Защото да стоиш и размишляваш, да пишеш сам в блога си например, да търсиш отговорите за себе си, да общуваш с ум и на ум е едно, но да обменяш мисли и енергия с другите е друго, да общуваш в група е друго, да си социален е друго. Тук вече се сещам за 11 дом, планетата Уран и т.н, но това е друга тема на разговор.Сещам се разбира се и за Близнаците, и пак за Меркурий, но другата страна на Меркурия. Близнашката страна. Отшелническата страна на Меркурия е девешка.
Помислете за Мага и Отшелника като Ин и Янг на Тао-то, което ще наречем тук точно планетата Меркурий. Магът и Отшелникът като двете лица на една и съща монета.
Именно за това и в любовните отношения Маг понякога може да покаже събиране, Отшелник раздяла. И двете карти обаче се появяват, за да посочат решение взето с разум, обмисляне или пък събитие случващо се със всевишна намеса. Висшият разум като цяло се включва именно през тези 2 карти, спорен мен.
 

Ако желаете да споделите комбинация с картата Отшелник под статията- на разположение съм да я коментираме.


* Таро МАНГА - Отшелникът 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Този блог съдържа лични мнения, опит, наблюдения, разсъждения, коментари по различни литературни произведения свързани с тематиката на блога; също цитати и по- рядко преводи. Блогът няма претенции да е проводник за разпространение на общовалидни истини.Това е БЛОГ.