петък, 22 декември 2017 г.

ТАРО Записки : 6 меча в любовното Таро : Attraversiamo

                               

Свързано изображениеЕто тази карта ми е била много трудна за разбиране. В гледанията за отношения и връзки ме е пращала в коренно различни посоки. От описание за раздяла, отдалечаване и отчуждаване до описание за развитие, настъпваща пролет, освежаване на отношенията или пък откриване на нов партньор, който да ни спаси от военното поле на 5те меча - нас и децата ни / или котката, кучето ни, някаква наша творба, или нещо наше, на което сме се отдали и което сме създали/.


Пишейки тези изричения, в главата ми изникна героинята от Яж, моли се и обичай, която след дълго търсене, в края на филма откри своята любима дума : Attraversiamo - да пресечем /напр.улицата// да минем отатък./ 1 лице мн. число.
Ами май това е. Това е ключовата дума за картата. Да пресечем, заедно. Да сложим малък край, тъй като тази улица свършва и да продъжим пътя, с прескок отатък.
Какво направи Лиз във филма? Тя беше уплашена от развитието, беше изплашена от това да продължи пътя си напред с мъжа, който откри, понеже видя пропаст, която трябва да прескочи. Беше преминала през своето 5 мечово състояние и битката с душевното неспокойство и немирното си съзнание, но някак си не искаше и да продължи. Беше я страх. А когато дойде време за нов етап с много хора е така. Те се страхуват от скока, който предстои, от несигурността на бъдещето. Дори и да виждат очертаващия се път напред,който е точно ей там пред очите им, много от тях остават на ръба, нищо не предприемат и чакат времето им да се изтече като пясък в пясъчен часовник.
При хора с такава психологическа нагласа, 6 меча никога не би могла да излезе.
6 меча излиза, когато се освободим от страховете си и точно както главната героиня Лиз, решим да съберем малко багаж и просто да продължим напред с ясното съзнание че това пътуване може да ни отведе Където и да е. Че с нас, в лодката, ще се качим с човек с минало, човек, изпратен ни от Съдбата, за да осъществим това пътуване заедно, човек мъдър, с деца, със знания и поуки от живота, човек, с който пътищата ни се пресичат на брега, защото и двамата сме в етап, в който желаем или пък просто ни е време да продължим напред. И го правим заедно.
На кръстопът обаче пътищата се и разделят. Ако излезе в случаи на раздяла, може да опише, че човекът си тръгва от вас, заради друг човек, който е намерил за спътник в живота си сега. Лодкарят обаче може да опише и Провидението или Ангел Пазител, който просто ви помага да се отдалечите от онова, което е вредно за вас и не е в плана на душата ви.

Петиците в ТАРО винаги описват СЪСТОЯНИЕ, усещане, резултат от развила се ситуация. Шестиците вече донасят развитието след кризата.


Видите ли шестица в ТАРО, сигналната лампа е : РАЗВИТИЕ.

Но към какво?
Към къде?
Как?
Готови ли сте за него?
Преходът труден ли ще бъде?
Бавен ли ще е хода му?

Това ще извлечете като извод от комбинацията, която сте наредили.


А за 6те меча помнете само едно. Ще пресечете отатък. Моментът е настъпил.


Резултат с изображение за let's cross over

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Този блог съдържа лични мнения, опит, наблюдения, разсъждения, коментари по различни литературни произведения свързани с тематиката на блога; също цитати и по- рядко преводи. Блогът няма претенции да е проводник за разпространение на общовалидни истини.Това е БЛОГ.