четвъртък, 1 август 2013 г.

Хорарен въпрос: Влиянието на щастливите звезди- Сириус

Отговорът на този хорар е вече ясен.

Помолих моя приятелка за разрешение да публикувам картата и да я коментирам, защото тук има изключително интересен пример свързан с фиксираните звезди и ролята им в хорарната астрология.

Въпросът е: Ще пътувам ли?

Ето я картата:






Най- важната планета в този хорар, несъмнено е Луната. Тя е сигнификатор на питащия, ко- сигнификатор на въпроса и туко- що е минала през изгряващата точка.
Имаме Луна на трон, разположена в бенефичната звезда Сириус. 
Става въпрос за далечно, задгранично пътуване, за това сигнификатора на въпроса ни ще бъде управителя на 9ти дом- в случая планетата Уран (тъй като традиционния сигнификатор е ретрограден). Уран е разположен в Овен и туко- що е излезнал от квадрат с Луната.

Получава се интересна ситуация. Луната минавайки през Ац е дала вероятни надежди на кверентката и в някой момент тя почти е била убедена в пътуването от една страна, но от друга е действал квадрата с Уран и тя може би си е казала- да, постижимо е, наистина е вероятно, но не вярвам да стане. От една страна приема идеята, от друга я отхвърля. Луната съответно минавайки в 12 дом е поставила питащата в пълно объркване и се вижда, че когато тя е задала въпроса, нещата около това пътуване наистина са били неясни за нея.
Поглеждайки хорара отгоре -отгоре, всеки би казал- не предстои аспект между Луна и Уран, предстоят само квадрати със Слънце и Марс, като Марс е диспозитор на Урана. Ако потърсим Сатурна, за повече яснота- той е ретрограден, аспекти с него не предстоят. Така, че без задълбочен поглед, отговора би изглеждал като НЕ.

Пътуване обаче е имало. Защо?

Мисля, че основно заради 2 неща.  
Първо- заради силната позиция на Луната на трон и разположението й в Сириус. Забележете, че сходящо съвпад със Сириус вече е извършен! Но явно при положението на Луната в щастливите звезди- сходящ или разходящ съвпад- това няма значение- важното е, че Луната е в орбиса на тази точка и е под нейното ВЛИЯНИЕ.
От тук е извода ми, че не следва да се гледа движението на планетата към звездата. Важно е дали пранетата е В зведата. Това е единия от сигналите за благоприятно развитие на въпроса.
Другото нещо, което ме наведе на мислълта, че пътуване, може би е вероятно да има е антисния съвпад (сходящ) на Луна с Юпитер- у 10- постигнатата цел.
Имаме разбира се и тригон към СЛВ- също благоприятстващ позитивното развитие.

Но соновното в хорара, сочещо ДА отговор е влиянието на Сириус върху Луната. Това следва да ни накара, след като не намираме отговор по 9ти дом, да потърсим сигнификаторите на 10ти дом- постигането на целта и 4ти дом- изхода на въпроса.


P.S. Не знам за вашите наблюдения, но при мен производните четвърти домове не работят . Т. е на въпрос по 9ти дом- изхода да е по 12ти дом- 4ти от 9ти. Изхода го търся просто по у4.
В този въпрос у4 ( а всъщност и у12) е Меркурий, който е на път да извърши сходящ съвпад с Уран, но пак! преди това е бил квадратиран от Луна. Така, че тук пак риска е да се изгубим в превода. Добре, че е Сириус.

А относно предстоящите квадрати на Луна със Слънце и Марс- те са довели просто до проблеми с пътуването и неприятното му протичане (Марс е диспозитор на пътуването)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.