четвъртък, 8 август 2013 г.

Хорарен въпрос за любов :Луна във VIA Combusta и действието на щастливата звезда СПИКА. Нептун в 7ми дом.

В блога си се стремя да публикувам случаи на хорарни въпроси, където се разглеждат интересни казуси и изключения. По този начин проверяме теорията на практика.

Знаете, че действието на Виа Комбуста върху АЦ, управител на АЦ или Луна говори зле- и за състоянието на кверента, а е и един минус, който изиграва своята роля в крайното развитие на въпроса.
Спасителният пояс на изгорелия път се нарича СПИКА - Планета в тази звезда заблестява, засиява, проявява най- силните си качества. Градусът на спика е 23.50 Везни- действа от 22.50гр. до 24.50гр. Везни.
АЦ в Спика- кверента е поставен в изключително добра светлина, Божията подкрепа е с него, МЦ в Спика - успеха ще стане всеизвестен- ако има предпоставки за успех в хорара, ИЦ- в Спика - гръмък край- изхода става всеизвестен ( Ивент-картата от отплаването на Титаник има ИЦ в Спика).
Тоест по мои заключения, Спика в точка, на ос- би трябвало да ОСВЕТЯВА кверента, успеха и дори неуспеха, а планетата в Спика- особено ако има връзка с въпроса би трябвало да действа благодатно.
Луна в Спика следва да даде положителен отговор в хорарната астрология.

Да видим как ще се прояви тук
Момиче е скарана с приятеля си, нямат контакт, пита дали ситуацията между тях ще се промени- т.е има ли някакво подобрение и шанс за тях.Имаме Луна в Спика, сигнификатори на кверента са Слънце и Луна, сигнификаторите на момчето са ретрограден Сатурн и Уран . Когато Сатурн е ретрограден по- показателен ми е втория управител на Водолей - Уран- той за мен излиза на преден план. Когато Сатурн е директен, съблюдавам първо него и после Уран. При момчето ще отделим специално внимание и на Нептуна- защото той е негов съ-управител.

Така. Какво да кажем за момичето.

Луна в Спика- блестяща, ярка, светла, най- най- :) Поставена във въздушен триплицитет на Сатурн
Слънце в Близнаци- поставено във въздушен триплицитет на Сатурн, в терма и фас на меркурий, юпитер, които в картата управляват емоциите на двамата. Според някои школи Слънцето е поставено в знак на екзалтация на Уран (понеже Меркурий екзалтира във Водолей- та затова)

Момчето.

Уран- поставен в огнен триплицитет на Слънце, в терма и фас на Венера и Слънце- в случая представляват комуникацията на момичето. В знак на екзалтация на Слънце.
Сатурн- ретрограден, във Виа Комбуста, в триплицитет, терма и фас на Марс, който в хорара отразява неговата комуникация, изхода на нещата, също неговия обществен статус и кариера
Нептун- на трон в първи, управлява 2ри на момчето. В триплицитет и терма на Марс. Водача на Нептуна- Юпитера е в 5ти дом на мъжа.

От тук може да заключим, че:
Имаме взаимна рецепция между основните сигнификатори Слънце и Уран по екзалтация. Момичето и момчето определено се харесват и имат взаимни чувства (което ще видим потвръдено и по петите им домове и връзката между планетите там, преноса на светлина на Венера между 5тите управители и т.н). Момичето е много загрижено от ситуацията около чувствата им. А момчето явно се интересува или е притеснен от Марса- негов У3 заточен в знак на У3 на момичето. Можем да установим проблема с комуникацията и че тя не върви гладко. Но също така има доста показатели, че момчето е притеснено от нестабилна финансова ситуация около себе си и явно това му е осановна грижа и приоритет в момента.
Замъглил е всичко около себе си- покрил се е в дън земя и по- скоро дава индикации чрез квадрата към Слънцето, че не се интересува от момичето.
Неговите грижи преобладават в текущата ситуация при него и взимат връх над това да действа спрямо момичето.

Какво ще се случи:
Като, че ли за потвърждение на горното виждаме единствения предстоящ аспект 150 градуса между МАРС (основната грижа на мъжа- комуникациите и успеха) и Луната. Вече съм писала, че аспекта куинконс дава възможност и шанс за ПРОМЯНА.
Как можем да разтълкуваме комбинацията от Луната в Спика в куинконс към важния за мъжа Марс- можем да дадем простичкия отговор- Да, промяна в ситуацията ще има.

Тъй като Луната пренася светлина между Венера- у3 на жената и Марс- У3 на мъжа е възможно да има комуникация под някаква форма. А предстои и полусекстил между техните у3, което също бих отчела. Полусекстила е също аспект като куинконса- при него планетите не се виждат- така, че да- може двамата да осъществят някакъв контакт без да се виждат.

За Нептун в 7ми дом: Моето вярване е, че където се появи Нептун в партньорски хорар- ако е на важно място- то там има заблуди и манипулации. Разположението на планетата в 7ми дом- говори за това, че мъжа съзнателно се е "покрил" и потулил- изпраща един квадрат към Слънцето- сигнификатор на питащата- тоест- питащата не е наясно със ситуацията, не може да види ясно човека срещу себе си, а Нептун в 7ми показва, че квезита създава СЪЗНАТЕЛНО неяснота

Резултат от хорара- Да, момчето потърси момичето. Контактът е възстановен, ситуацията е променена. Хорарът е с положителен отговор. 
За развитието на тези отношения и проявлението на планетите, ще пиша по- нататък.

Обратна връзка година по- късно : Освен комуникация, друго развитие тук не е налично. Когато се погледнат планетите до септера и се вземат в предвид други класически принципи, липсата на развитие е видно и обяснимо следствие. Важният извод тук е действието на аспекта куинконс като указващ съществено събитие- разговори и опит за възобновяване на отношенията. Луната е управител в 3ти дом, свързана сходящо с кк-с с Г3 на отсрещната страна.

 

4 коментара:

 1. И какво се случи с отношенията им?
  При въпроси за любов когато е налице куинконкс между управителите на кверента и квезита връзката се разпада. Да, тук има сходящ секстил между Слънцето и Уран, но тази планета е по неочакваното, по бързо започване и приключване на отношения.

  ОтговорИзтриване
 2. Когато момичето пита дали ще има подобрение и шанс за тях, тя има предвид дали отношенията ще възстановят по начина по който са били, а не само да си говорят.Според мен отговорът на въпроса е не!Съгласна с Анонимен

  ОтговорИзтриване
 3. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 4. Да, правилно виждате от гледна точка на дългосрочното развитие на отношенията- връзка няма, не се е случила и т.н - това съм отбелязала и в коментара най- отдолу в червено. Това е много важно уточнение- какво точно се ПИТА в задачата..защото тя може да ме е питала " Ще си проговорим ли пак?", но да е имала в предвид реално събиране. Сатурнов знак на 7ми дом и ретро сатурн в картата определено са знак за някой не толкова свободен мъж. В случая най- интересно е да се проследи действието на Луна в Спика, в 3ти дом в хорара е показала може би комуникацията между двамата и опита за възстановяване на отношенията, но куинконс от малефик като марс показва, че все пак щастието ще е за кратко и пак е възможно скарване. Активация, но и конфликт- това е марс и поради липса на други подкрепящи фактори в картата той бързо може да стане от един малък заядливец до някой, който финално проваля нещата. Нещо като паж меч..

  ОтговорИзтриване

Моята снимка
Този блог съдържа лични мнения, опит, наблюдения, разсъждения, коментари по различни литературни произведения свързани с тематиката на блога; също цитати и по- рядко преводи. Блогът няма претенции да е проводник за разпространение на общовалидни истини.Това е БЛОГ.