четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Хорарна астрология : Транслация, колекция и забрана от трети планети в хорарната карта 1






Тъй като наскоро детайлно си осветлих темата с ролята на 3тите планети, намесващи се в отношенията на основните сигнификатори при хорарен въпрос, съм решила чрез следващите няколко статии да запозная с информацията и онези от вас, които като мен се интересуват от интерпретация на хорарни карти. Примерите, които тук цитирам са на експерта по средновековна астрология Греами Тобин.

Да започваме.


ТРАНСЛАЦИЯ/ ПРЕНОС НА СВЕТЛИНА

Определение: Процесът се осъществява от лека планета разположена на градусите МЕЖДУ двата сигнификатора на въпроса. Разделяйки се с единия с-р, тя апликира другия.
Тип транслация 1: Сигнификатори са Юпитер 11гр. Лъв и Венера 16гр Везни свързани в разпадащ се аспект секстил. Меркурий на 14 гр. Лъв е преносител на светлина между двата с-ра и "съживява" връзката им.
Тип транслация 2: Сигнификатори са Юпитер 16гр. Лъв и Меркурий 15гр Дева., които не са свързани в аспект помежду си. Венера на 17гр. в Скорпион. Венера се разделя от Юпитера, носейки светлината му, Меркурия се свързва с Венерата и "създава" връзка с Юпитера.
Помощ от Луната :Сигнификатори са Юпитер 17гр. Дева и Меркурий 15гр Дева. Луната е на 16 градуса в Близнак. Меркурий и Луна отиват към аспект с Юпитер. Луна, понеже е ко-сигниф. на въпроса играе спомагателна роля и спомага за по-бързото сключване на аспекта между основните сигнификатори.
Алтернативна транслация: Това е, когато планетата преносител на светлина е по- бавна от единия сигнификатор и се намира между двата. Например : 3те планети Меркурий Венера Юпитер са разположени в този ред в един знак. Целта е Мерк и Юпитер (сигнификаторите) да сключат аспект.
За да се случи това, Меркурия трябва да мине през съвпад с Венера и тогава чак да сключи аспекта с Юпитер. Тук според някои астролози се получава колизна ситуация. Някои спорят това забрана ли се води или транслация в картата. Официално е наложено второто схващане. Дефакто двата сигнификатора успяват да завършат аспекта си, преди Венера да е стигнала до тежката планета. В този случай Меркурия просто ще бъде "разсеян" от Венера, но непоколебимо ще достигне заветната си цел Юпитер ПЪРВИ. Венера може да играе ролята както на пречка, така и на помощник.
КОЛЕКЦИЯ НА СВЕТЛИНА
Определение: Процесът се осъществява от тежка планета (по-тежка и от двата сингнификатора на въпроса) разположена на градусите МЕЖДУ сигнификаторите. И двата сигнификатора (в аспект или без аспект помежду си) трябва да аспектират третата планета сходящо. Ако обаче сигнификаторите също са в сходящ аспект и по- бързия сигнификатор достигне първи тежката планета, която трябва да бъде колектор на светлина, преди да сключи аспекта с респондния си сигнификатор, това се води ЗАБРАНА.
Колекция на светлина- пример: Меркурий 15 гр. Дева, Юпитер 21гр. Везни - сигнификатори без аспект между тях. Сатурн е на 22 гр. в Близнаци. Свързва се с двете планети последователно.
Продължава.


6 коментара:

  1. Благодаря много за този пост, транслацията на светлина винаги ми е била трудна за схващане, а товят пост ми помогна поне малко да я разбера. С интерес ще прочета и останалите ти постинги. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      Ако искаш може да споменеш и примери, в които си се чудила дадена констилация на планетите каква е от горе изброените. Може да обсъдим. Скоро ще публикувам и статията за забраните в хорарната карта- тогава вече нещата съвсем ще се изяснят :)

      Изтриване
  2. Може ли да се брои като пренос на светлина следния пример:
    Сега Меркурий е в последните градуси на риби, а е в разходящ тригон с Юпитер в рак. Луната в рак уж трябва да пренесе светлина между тях, но малко преди точния аспект Меркурий сменя знака си, но пък първия аспект на Луната след като смени знака си ще е с Меркурий .... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Проблемът не е в Луната, тя може да смени знака си, пренасяйки светлината. Проблемът е Меркурий. Никой от двата гладни сигнификатора не бива да си смени знака преди да се осъществи апликиращ аспект, пренос на светлина или колекция на светлина.

      Изтриване
  3. Ами според мен - по - скоро не. Като става дума за пренос- луната напусне ли знака и осъществи ли преноса след това, може би нещо ще се се случи прекалено късно.

    в случаи на общоприетата Луна без курс, Луната завърши ли аспект в първите 3 градуса на следващия знак я броя за носеща събитийност- но не и като става дума за пренос на светлина при основните сигнификатори.

    ;)

    ОтговорИзтриване

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.