петък, 30 декември 2016 г.

ТАРО Записки : 3 меча - c`est la vie!
3 меча.
Това е една много любовна карта, много красива, много драматична, много емоционална. Страстна и привличаща, плашеща, отблъскваща, страховита, мрачна, но и изпълнена с надежда. Когато необвързан човек я изтегли, нека да я приеме като добър знак. Тя му показва предстояща среща и влюбване. Но ако пък сте тайно влюбени в някого и обектът на чувствата ви ви интересува, попадайки на тази карта, вие ще трябва да се подготвите за разочарование, от което може да ви загорчи. Най- вероятно ще разберете, че той/ тя вече се среща с някой друг и ще изпитате пареща обида (скорошна комбинация 4 чаши о./ 6 меча + 3 меча + Страшен съд). Ако таите надежда за конкретен човек и развръзка, надеждите ще бъдат попарени най- вероятно, особенно ако са романтични. Но ако сте прагматични, спонтанни, невкопчени в идея или сценарий за развитие, ако сте смели и готови за изненади, тази карта ви обещава много интересни дни и адреналиново влакче, на което ще можете да повозите зажаднялото си за емоции сърце.

Защо е възможно това ли? Ще ви обясня, бъдете търпеливи и продължете да четете :)


В първите години от ТАРО практиката ми, чинно се придържах към общодостъпните теории, а и как да не! Погледнеш ли картинката изобразяваща 3 меча ти става мъка на душата направо. Започва да вали, апокалипсисът е близо. По- натам във времето обаче, с хилядите наредени подредби и обсъждане на различни човешки съдби, видях, а и се убедих в противоречивостта на значението не само на тази, а и на всички ТАРО карти.Те всъщност винаги работят като система от взаимовръзки и описват различни страни и нюанси на дадената ситуация и никога не бива да се наизустяват и тълкуват еднозначно. Нека започнем от визуалния анализ на картата в Уейт тестето. Имаме сив фон (мъдрост), червено сърце (любов, страст), прободено от 3 меча. Вали дъжд. Мечовете са символ на въздуха, сивото е символ на мъдростта. Тройката често описва Светата троица, символ на Вселенския Разум и Висшето знание, Висшата мъдрост. Водата е символ на емоциите.Астрологично тук откриваме планетата на кармата в аналитичния знак, управляващ партньорствата Везните. Сатурн тук е в екзалтация, прекрасно положение от астрологична гледна точка.

Изтеглите ли тази карта, знайте, че със сигурност ще получите уроци за взаимоотношенията си с другите. Понякога тежки, понякога ще са свързани с емоционални разочарования ( за добро или лошо, това е най-краткия път към мъдростта). И все пак, от всичко, което е случва, знайте, че това е най- малкото от всичко възможно зло, и че става за ваше добро. В следствие на 3те меча, вие ще получите възможност (ако желаете) да се отдалечите от неподходящи за вас хора, ситуации, ще разберете разликите между фантазиите и реалността, и ще се поприземите. Разумът ще се включи с по- висок глас и може би ще каже нещо, което ще нарани сърцето, но Разумът е БОЖЕСТВЕНОТО в нас. Разумът е свързан с мъдростта на душата и е нещо, от което тя се нуждае, за да продължи напред.


Понякога, ако комбинацията го подсказва, не Сатурна действа на Везните, а Везните и желанието им за обединение, намиране на партньор и прочее, обгръщат въздържаността и изолираността на Сатурн и го правят по-мек,благ и...възхитен. Все пак Везните са ръководени от красивата Венера. Планетата на земната любов . За това може да намерите 3 меча във връзки, които са моногамни, но са изпълнени със скандали породени от ревност. Или, ако комбинацията го подсказва, дава среща, при която Сатурн остава заслепен и очарован, и се чуди какво се случва,но обикновено каквото и да се случва, се случва бързо. 3 меча може да даде начало на много страстна връзка, в която често ще усещаме болка от ляво, заради страха си да не загубим човека отсреща. 3 меча може да покаже състоянието "любов от пръв поглед", при което виждаме някой, усещаме сладка болка в сърцето, направо физическа, и от този момент нататък не можем да спрем да мислим за обекта на чувствата си.Така, че гледате ли за сърдечни въпроси, ще останете изненадани от многото положителни лица на тази карта! Но, за да се проявят те, ни трябва хубава обкръжаваща среда. Няма ли я, просто се настройте психически за урок. Няма да забравя една комбинация преди години: 6 чаши + 3 меча + Паж меч, която ми описа как приятелка идва и ми съобщава информация за момче, в което бях много влюбена, която информация наистина и съвсем буквално ми разби сърцето тогава :) Паж меч рядко е вестоносец на "добри новини". Представете си тази комбинация обаче с Паж чаши. 6 чаши + 3 меча + Паж чаши може да покаже приятел, който ви запознава с нов,хубав човек, който ви допада веднага. Комбинацията може да покаже и сдобряване с бивше гадже, след кратка раздяла. Приятните емоции в комбинацията от 6 чаши и Паж чаши омотава 3те меча и е много вероятно аритмията на сърцето да е от добро. Е, разбира се ако Пажа чаши е обърнат, това е класическа комбинация за емоционално нещастие и любовно разочарование. Няма да се съберете отново, той/тя вероятно има вече ново увлечение, а вие ще си поплачете. Ако и 6те чаши са обърнати, комбинацията ще опише колко много още обичате бившето си гадже. Ако пък двете карти чаши са прави, а 3те меча обърнати, може би ще поревете на някой разтърсващ романтичен филм..изобщо..всичко зависи от комбинацията! Хубаво проявление на 3 меча съм виждала с 4 жезли, Асо пентакли, 3 пентакли, 3 жезли- като се посъберат повече тройки със сигурност се намесват няколко тръпки, но пък на необвързан човек му става интересно- нямал,нямал и изведнъж го дърпат от 3 страни. (тук пак напомням, че говоря само за Уейт. Гледам често и с Манга. 3 меча там са винаги болка,страдание и раздяла, и няма опции за друго)

Но какво искам да ви кажа с поредното ми Таро- есе? Не се страхувайте от тази карта, не я приемайте като квазимодично отроче на тестето, просто защото никога до сега не сте прочели нищо добро за нея.Протестирала съм и винаги ще протестирам срещу хората, които не гледат Таро със сърцето си, а с главите си. Таро не е книга, макар, че много книги са изписани за него. Аз самата имам доста литература и с много интерес посещавах онлайн лекции при американска тароложка, която стриктно се придържаше към класическите значения на картите.Но! Таро е езотерично знание и моля ви - колкото и мъдрост и добри обяснения да откривате в определена литература, нищо не приемайте като Библия на Таро. Важно е да познавате теорията и да я УВАЖАВАТЕ. Но вникването в Таро става с Третото Око. Най- добре ще разберете Таро, ако използвате своето Трето Око. Тествайте Таро, разберете посланията му до самите вас, водете си записки. Може би сте си купили първото тесте вчера, но някой ден аз ще чета блога ви в опит да разбера допълнителна информация за ситуация, която карта ми е описала. Вярвайте в себе си, интуицията си и изградете собствен канал на комуникация с Висшия разум.Ваша:
LindaLi
29 коментара:

 1. Чудесно описание! :)
  Ще пусна линк към тази страница, при моите писания :)

  ОтговорИзтриване
 2. Как бихте тълкували 3 меча + 6 чаши + 2 чаши - 3а настоящи отношения?

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте! А въпросът какъв е? Какво да знаем за партньора? Съвет? Верен ли ни е? Как ще се развиват отношенията? Важно е да знаем в какво настоящо положение са тези отношения, несериозни срещи, от време на време или стабилна връзка. Картите се проявяват различно във всяка една ситуация
  Приемам, че става дума за връзка и питате как ще се развиват нещата занапред. По тези карти бих казала, че става дума за силни чувства, изпълнени със страст, напрежение и ревност, подозрения. Но споровете са временни, преобладава чувство на топлина и разбиране и предстоят хубави моменти, няма сериозни кризи. Трудното минало и предателствата преди се лекуват с обещаващо бъдеще, любов и разбиране.
  Но ако говорим за срещи с човек, който не е поел сериозен ангажимент към вас, картите са знак за това, че все отще той не се е оттърсил от миналото съвсем, забавлява се и му е леко на душата с вас, но ако желаете по- сериозно посвещение трябва да проявите търпение.
  Тълкувам малко на изуст, надявам се да съм от помощ. Аз когато гледам на двойки, винаги започвам с въпрос, какво е отношението на единия към другия и после питам какво предстои. Малко повече въпроси задавам. Но като цяло усещането ми по тези карти, че човекът за когото се пита има изключително положително отношение към питащия. Има лекота между тези двама души от минали животи, подкрепа и разбиране, останало от тогава.

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте! Какво бихте ми казали за тази подредба, КМ Дявол 3М и четвърта карта е Силата, която по картите на Кроули, е 11 -а под названието Сласт. Въпросът е защо човек от миналото ми, с когото имаме един вид делови ангажименти /надявам се не за дълго още/ и по никакъв друг начин не допускам до себе си, търси моята близост и приятелство?
  Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 5. Здравейте! Струва ми се, че този човек е опасен и не трябва по никой начин да му имате доверие. Крал меч е ужасно хладнокръвен и стратег, в хубава обкръжаваща среда- той би могъл да е добър лекар или като цяло професионалист. Но с Дявол и 3 меча.. предстои според мен някакво много силно разочарование отново. Казвате, че не допускате близо човека, но всъщност той е много близо, раздялата е факт, но го усещате още под кожата си някак. Сексуално напрежение все още има. Този човек обаче никога няма да ви предложи повече от това. Явно секс му е харевал и ще го търси пак, но до там.. има също така и някакво много силно собственическо чувство към вас. Силата я приемам в случая като умножаване на тази негативна енергия по основните карти. Много силна енергия има между вас, но тя не е насочена по правилния начин и не се развива в нещо добро.

  ОтговорИзтриване
 6. Кралица мечове е, която описва мен в сегашните "отношения", затова приех дявола като зависимост към мен / , което се допълни с 11 та карта, 3М допълване с кралицата. Не приемам когато те ударят по едната буза, да даваш и другата и те така ... Изхождам от въпроса както задавам: Защо търси моята близост и приятелство>

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дори и да е Кралица меч не виждам и не усещам никаква различна вибрация - Дама меч Дявол 3 меча- тук има само болка и предателство, всичко се прави с цел, търси приятелство с дълбоко користна цел, пак ще ви разочарова, не се доверявайте

   Изтриване
  2. Да, явно защото не сте запозната отблизо и конкретно и затова се разминаваме в интерпретациите. Благодаря!

   Изтриване
  3. Благодаря и аз за включването и предоставената подредба!

   Изтриване
 7. Здравейте , как бихте тълкували кралица чаши + 3 меч + крал пентакли ?въпросът е какви действия ще предприеме Мъж Х към мен ( имаме връзка от около година , но доста проблемна последно време) . В гледане за отношението му към мен : мисли , чувства и намерения - като намерения отново излязоха 3 меч и крал пентакли .

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте Виктория! За съжаление не усещам обнадеждаващ отговор. Намеса от други хора, които влошават отношенията ви, доста обида тъга и ревност... а като цяло така подходящи като архетипи. Този мъж да не би да мисли, че сте му изневерили? Крал П не показва много емоции, той е спокоен и се контролира. Ако Крал Пент е в намеренията, едва ли мисли да оставя тази връзка, но има някава болка между вас, взаимна обида и тежки мисли, може би мисли за раздяла. Поговорете и се изяснете, до колкото е възможно

   Изтриване
 8. Благодаря ! Абсолютно така е... има бивша жена , която го манипулира с детето им и във финансов план и за това да няма нова жена ... а той го позволява без съпротива за момента.... от там и болката обидата и тежките мисли, тевнистта... от моя страна обаче... той е абсолютна зодия риби ... мълчи и толкова- нито с теб съм нито не съм ... Желание за разговор - нулев... дори не знам какво става. Сякъш ме е оставил аз да поема отговорността ... А иначе действително сме много добра комбинация ... Благодаря !!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Може да попитате картите какъв съвет ще ви дадат в тази ситуация, аз така успявам да погледна много случки по-обективно и от страни, получавам все едно съвет от приятел.

   Изтриване
 9. Хихихи , странно , да, направих го вчера ... смърт , крал пентакли , виша жрица 😏

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да.. като цяло картите май ви призовават към мъдрост и търпение, няма действия по тези карти от вас, а вие да оставите той да действа и да прецени, той да е активната и действаща сила

   Изтриване
 10. Здравейте! Как бихте тълкували комбинацията: 3 жезли + АЧ + 3 меча, при въпрос: П. започнал ли е нова връзка?
  Много благодаря за отговора. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте! Да, според мен човекът е започнал нова връзка. Струва ми се, че някакво познанство от преди е прераснало в нещо повече. Определено емоционалния живот му живот е изпълнен с доста преживявания сега

   Изтриване
 11. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте Меги! Запитването ви беше махнато по погрешка, но го запомних- 3 меча рицар меч дама чаши- мечовете са много тежка, нетипична и враждебна среда за Дама чаши, това е предупреждение, тя не трябва да е там. Комбинацията говори за болка предателство, безбожно груб мъж и една фина и мила, влюбена жена. За съжаление въпреки ситуацията вашите чувства ще се засилват. Съветът е да се обърнете към семейството, семейните ценности и онова, което ви носи усещане за сигурност защитеност и щастие! Успех!

   Изтриване
  2. Благодаря ви за бързия отговор и насока... като светлина в тунела сте, дано нещата се оправят по бързо, защото наистина моментната ситуация е болезнена

   Изтриване
 12. Здравейте! Страхотно описание на картата! И все пак имам колебания относно следната комбинация: На въпрос какви действия ще предприеме Х се падат : Любовниците- 3меча-Кралица Пентакли. Ще съм благодарна да чуя и вашето мнение.

  ОтговорИзтриване
 13. Благодаря! По картите се вижда любовен триъгълник, какъвто и да ви е този мъж на този етап едва ли сте единствената за него. Наранява ви, но желанието е силно. Предполагам ще продължи да ви търси и да иска физическа близост, но просто знайте, че хубавият секс не води винаги до любов и щастлива връзка. Говоря малко наизуст без да знам от позицията на какъв човек в живота му питате. Дано съм била полезна.

  ОтговорИзтриване
 14. Благодаря за отговора! Все още нямаме изградени отношения, само наченки на такива, но съдейки по действията и аз стигам до заключението, че най-вероятно има друга :)

  ОтговорИзтриване
 15. Здравейте, моля за вашето мнение?!
  Даден човек говори ли на друг човек, и ако е така, то какво?
  Крал Дискове, Отшелник, 3 мечове / ако има значение, краля и тройката са обърнати /
  Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 16. Здравейте, не съм сигурна, че разбирам смисъла на въпроса, но картите не показват комуникация, а интензивна ментална дейност. Даденият човек, за който питате е много объркан, на прага на някакъв преломен етап в живота си, изпълнен е с разочарования и равносметки и мисля, че не е нужно да говори с някакви други хора. Какво преживява му личи доста и външно.

  ОтговорИзтриване
 17. Здравейте!
  Бихте ли ме опътили за една подредба - 3 меча обърната, 5 жезли и 5 пентакли, с Въпрос, какво ме чака в Любовта тези дни? И... минало нечие лице в същото време :)
  Мбого Благодаря предварително!🧡

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте! Обърната 3 меча говори за нестабилност и хаотични мисли, мисли, които ни разстройват или радват - има някаква еуфория, която ни докосва и може да предизвика реакция в двете посоки. Все пак по-често е свързано с нещо неочаквано, което до някъде е положително за нас- от тази гледна точка, че ни ОЛЕКВА. Може да поплачем на филм и пак да ни олекне,нали. За съжаление, за да се прояви обърнатата тройка положително трябва да има някаква добра обкръжаваща среда. Тук виждаме само противоставяне, конфликти, желание да им устоим обаче също има. Както и вярване, че това е просто един тежък период. Няма да ви е леко, но приемете, че това е временно състояние, ще дойдат и по- добри дни

   Изтриване
 18. Привет, ще съм ви много благодарна за отговора ви на тези карти!
  Как се почувства той, след разговора ни (някога сме имали отношения)?
  Об.2 мечове Об. жрец 3 меча
  Благодаря!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много е наранен и "жегнат" с тези три меча на изходна позиция, този разговор е оставил послевкус на горчивина съжаление, разбито сърце, такива драматични неща. Отворила се е някаква рана пак. двете обърнати карти пряко свързани с менталността говорят, че той си е мислил, че нещо е правилно, някакво поведение, някаква ситуация, живял е в заблуда. 3 меча тук значи Истината. Понякога картата може да показва, че разбираме или си даваме сметка за някаква истина, която може да е и болезнена за нас. Дал си е сметка за свои грешки явно в миналото

   Изтриване

Моята снимка
Този блог съдържа лични мнения, опит, наблюдения, разсъждения, коментари по различни литературни произведения свързани с тематиката на блога; също цитати и по- рядко преводи. Блогът няма претенции да е проводник за разпространение на общовалидни истини.Това е БЛОГ.