четвъртък, 8 август 2013 г.

Хорарен въпрос за любов :Луна във VIA Combusta и действието на щастливата звезда СПИКА. Нептун в 7ми дом.

В блога си се стремя да публикувам случаи на хорарни въпроси, където се разглеждат интересни казуси и изключения. По този начин проверяме теорията на практика.

Знаете, че действието на Виа Комбуста върху АЦ, управител на АЦ или Луна говори зле- и за състоянието на кверента, а е и един минус, който изиграва своята роля в крайното развитие на въпроса.
Спасителният пояс на изгорелия път се нарича СПИКА - Планета в тази звезда заблестява, засиява, проявява най- силните си качества. Градусът на спика е 23.50 Везни- действа от 22.50гр. до 24.50гр. Везни.
АЦ в Спика- кверента е поставен в изключително добра светлина, Божията подкрепа е с него, МЦ в Спика - успеха ще стане всеизвестен- ако има предпоставки за успех в хорара, ИЦ- в Спика - гръмък край- изхода става всеизвестен ( Ивент-картата от отплаването на Титаник има ИЦ в Спика).
Тоест по мои заключения, Спика в точка, на ос- би трябвало да ОСВЕТЯВА кверента, успеха и дори неуспеха, а планетата в Спика- особено ако има връзка с въпроса би трябвало да действа благодатно.
Луна в Спика следва да даде положителен отговор в хорарната астрология.

Да видим как ще се прояви тук
Момиче е скарана с приятеля си, нямат контакт, пита дали ситуацията между тях ще се промени- т.е има ли някакво подобрение и шанс за тях.







Имаме Луна в Спика, сигнификатори на кверента са Слънце и Луна, сигнификаторите на момчето са ретрограден Сатурн и Уран . Когато Сатурн е ретрограден по- показателен ми е втория управител на Водолей - Уран- той за мен излиза на преден план. Когато Сатурн е директен, съблюдавам първо него и после Уран. При момчето ще отделим специално внимание и на Нептуна- защото той е негов съ-управител.

Така. Какво да кажем за момичето.

Луна в Спика- блестяща, ярка, светла, най- най- :) Поставена във въздушен триплицитет на Сатурн
Слънце в Близнаци- поставено във въздушен триплицитет на Сатурн, в терма и фас на меркурий, юпитер, които в картата управляват емоциите на двамата. Според някои школи Слънцето е поставено в знак на екзалтация на Уран (понеже Меркурий екзалтира във Водолей- та затова)

Момчето.

Уран- поставен в огнен триплицитет на Слънце, в терма и фас на Венера и Слънце- в случая представляват комуникацията на момичето. В знак на екзалтация на Слънце.
Сатурн- ретрограден, във Виа Комбуста, в триплицитет, терма и фас на Марс, който в хорара отразява неговата комуникация, изхода на нещата, също неговия обществен статус и кариера
Нептун- на трон в първи, управлява 2ри на момчето. В триплицитет и терма на Марс. Водача на Нептуна- Юпитера е в 5ти дом на мъжа.

От тук може да заключим, че:
Имаме взаимна рецепция между основните сигнификатори Слънце и Уран по екзалтация. Момичето и момчето определено се харесват и имат взаимни чувства (което ще видим потвръдено и по петите им домове и връзката между планетите там, преноса на светлина на Венера между 5тите управители и т.н). Момичето е много загрижено от ситуацията около чувствата им. А момчето явно се интересува или е притеснен от Марса- негов У3 заточен в знак на У3 на момичето. Можем да установим проблема с комуникацията и че тя не върви гладко. Но също така има доста показатели, че момчето е притеснено от нестабилна финансова ситуация около себе си и явно това му е осановна грижа и приоритет в момента.
Замъглил е всичко около себе си- покрил се е в дън земя и по- скоро дава индикации чрез квадрата към Слънцето, че не се интересува от момичето.
Неговите грижи преобладават в текущата ситуация при него и взимат връх над това да действа спрямо момичето.

Какво ще се случи:
Като, че ли за потвърждение на горното виждаме единствения предстоящ аспект 150 градуса между МАРС (основната грижа на мъжа- комуникациите и успеха) и Луната. Вече съм писала, че аспекта куинконс дава възможност и шанс за ПРОМЯНА.
Как можем да разтълкуваме комбинацията от Луната в Спика в куинконс към важния за мъжа Марс- можем да дадем простичкия отговор- Да, промяна в ситуацията ще има.

Тъй като Луната пренася светлина между Венера- у3 на жената и Марс- У3 на мъжа е възможно да има комуникация под някаква форма. А предстои и полусекстил между техните у3, което също бих отчела. Полусекстила е също аспект като куинконса- при него планетите не се виждат- така, че да- може двамата да осъществят някакъв контакт без да се виждат.

За Нептун в 7ми дом: Моето вярване е, че където се появи Нептун в партньорски хорар- ако е на важно място- то там има заблуди и манипулации. Разположението на планетата в 7ми дом- говори за това, че мъжа съзнателно се е "покрил" и потулил- изпраща един квадрат към Слънцето- сигнификатор на питащата- тоест- питащата не е наясно със ситуацията, не може да види ясно човека срещу себе си, а Нептун в 7ми показва, че квезита създава СЪЗНАТЕЛНО неяснота

Резултат от хорара- Да, момчето потърси момичето. Контактът е възстановен, ситуацията е променена. Хорарът е с положителен отговор. 
За развитието на тези отношения и проявлението на планетите, ще пиша по- нататък.

Обратна връзка година по- късно : Освен комуникация, друго развитие тук не е налично. Когато се погледнат планетите до септера и се вземат в предвид други класически принципи, липсата на развитие е видно и обяснимо следствие. Важният извод тук е действието на аспекта куинконс като указващ съществено събитие- разговори и опит за възобновяване на отношенията. Луната е управител в 3ти дом, свързана сходящо с кк-с с Г3 на отсрещната страна.

 

4 коментара:

  1. И какво се случи с отношенията им?
    При въпроси за любов когато е налице куинконкс между управителите на кверента и квезита връзката се разпада. Да, тук има сходящ секстил между Слънцето и Уран, но тази планета е по неочакваното, по бързо започване и приключване на отношения.

    ОтговорИзтриване
  2. Когато момичето пита дали ще има подобрение и шанс за тях, тя има предвид дали отношенията ще възстановят по начина по който са били, а не само да си говорят.Според мен отговорът на въпроса е не!Съгласна с Анонимен

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, правилно виждате от гледна точка на дългосрочното развитие на отношенията- връзка няма, не се е случила и т.н - това съм отбелязала и в коментара най- отдолу в червено. Това е много важно уточнение- какво точно се ПИТА в задачата..защото тя може да ме е питала " Ще си проговорим ли пак?", но да е имала в предвид реално събиране. Сатурнов знак на 7ми дом и ретро сатурн в картата определено са знак за някой не толкова свободен мъж. В случая най- интересно е да се проследи действието на Луна в Спика, в 3ти дом в хорара е показала може би комуникацията между двамата и опита за възстановяване на отношенията, но куинконс от малефик като марс показва, че все пак щастието ще е за кратко и пак е възможно скарване. Активация, но и конфликт- това е марс и поради липса на други подкрепящи фактори в картата той бързо може да стане от един малък заядливец до някой, който финално проваля нещата. Нещо като паж меч..

    ОтговорИзтриване

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.