сряда, 20 януари 2016 г.

Таро: Подредба на Висшата жрица: Каква е ролята му в живота ми?


Тази ми е любимата подредба. Много ми помага и рядко ме е подвеждала. Когато искам да получа по- ясна представа за ситуация или да разбера посоката за развитие на даден казус, просто нареждам Висшата жрица, като я тълкувам по 2 различни начина в зависимост от това има или няма Голям Аркан на 9-та позиция.


Редя с Нова Визия, не ползвам обърнати, а въпросът е от дама, която е на кръстопът в отношенията си с познат мъж, приятел.

Каква е ролята на този човек в живота ми?

 


Цепя на Влюбени - любовни чувства, страст, физическо привличане..избор. Изтеглите ли тази карта, знайте, че никога не става дума просто за безобидно приятелство. Говорила съм доста за тази карта в една от статиите си в блога, така, че няма прекалено обстойно да се спирам сега на нея. Обръщайки тази карта в цепенето, просто реших, че ще ми стане интересно и явно има какво да каже Висшата жрица.

Почвам от 9- тата карта, тъй като е ГА - Жрец. Tова е основният момент тук. Със сигурност вече знам, че ролята на човека не е случайна. Идва като лечител, учител, влиянието му е благотворно, градивно, поучително, свързано с това да се обърне внимание на външното проявление на нещо- знаци или поведение. Ключовата дума, за която картата намеква е УВАЖЕНИЕ. Вдъхнато, взаимно, респект, някой, който може да служи за пример в една или друга област. Нещо, което стига с Божията благословия до нас. Картата е лишена от страст, но в нея има стабилност и устойчивост. В комбинация със сянката на Влюбени, бих казала, че тази среща е решена Отгоре да бъде и това познанство е поддържано с подкрепата на Ангелите.
Обръщам се към 6-та и 7-карта, за да разбера скритите и явни влияния върху Жреца. 4 чаши скрити влияния, 9 пентакли явни. 4 чаши е неудовлетворение тук, нещо което чакаш и ти се привижда вече от желание, но то все не идва. Това е моментът, в който бих казала, че любовните чувства, за които до тук е загатнато, просто биват отмити. Чувството на неудовлетворение и апатия не съответства на големия потенциал на Жреца. А 9 пентакли загатват за възможност. Възможност евентуално 4тата чаша най- накрая да дойде. 9 пентакли е карта, която ми е показвала изобилие и комфорт, когато става дума за материален свят и неодушевени предмети, но в емоционален план най- често се проявява като неоснователни надежди и суха, мъртва почва, в която семето няма как да покълне. Особено силно съм го забелязала това проявление, когато иде реч за въпроси от интимен характер.Умереност и 6 чаши говорят за силната дългогодишна връзка, явно тези хора се чувстват добре, когато са заедно и имат перспектива още дълго да са заедно и да се познават, под каквато и да е форма. 3та карта е 2 пентакли, която говори за текуща ситуация, която не е категорична, бъдещо разясняване и ...нещо, с което започваш да се развличаш през времето, в което нямаш какво да правиш.Рицар чаши на 4та позиция като бъдещи влияния и Паж жезли на важната 8ма позиция - на пръв поглед благоприятни, но аз не виждам в двете карти някаква голяма сериозност или очертаваща се перспектива. Тези карти като бъдещи течения, свързани заедно, загатват за една повърхностност, незрялост и като се върнем към Жрец обяснен от 4 чаши и 9 пентакли не бих видяла някакво специално развитие тук.

Но конкретния отговор на въпроса е, че отношенията не са случайни и хората дълго още присъстват в животите си, като ще общуват леко и приятно, но едва ли ще има задълбочаване и осъществяване на любовно партньорство.


А ето и кратко разяснение как тълкувам ВЖ, когато имам ГА на 9та позиция:

Стъпка 1
 




Стъпка 2






Стъпка 3






Стъпка 4








 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.