понеделник, 1 юли 2013 г.

ТАРО записки: ВЛЮБЕНИТЕ



                                 

Тази карта не ми излиза често. 
Но появи ли се, очаквам събития свързани с радост, красота, изкуство, интимни преживявания, хубави събития в личния живот. Благословия, събиране, съвместност, споделеност, физическа близост и лека комуникация

Масово е наложено схващането, че това е карта на Избора. Много казват, че тя има малко общо с любовта, а за мен- напротив. Видя ли тази карта- винаги става дума за Любов и силно, страстно желание- към човек, събитие, предмет.

Според някои информации първото име на картата е било просто "Любов". В най- старото Таро, името на картата е "Тhe amorous one" , а "Любовниците" е грешен превод, който е останал с годините и схващането за преобладаващите сексуални отношения и любовните триъгълници вече е намерило изображение в някои от по- новите колоди.
В колодата на Райдър Уайт, над Влюбените е изобразен ангелът Рафаел, свързан с Меркурий- планетата на общуването и комуникацията, също както Адам и Ева, свързани със знака Близнаци (Ева от ребро Адамово- негов близнак). "Дървото на познанието" също присъства- показвайки избора на Адам и Ева да се опознаят по всеки един начин. В картата присъстват елементи като змията, планина (фалически символ) и пламъци символизиращи земното, физическото, изкушаващото, което е част от Познанието. Препратката към ангела Рафаел и Въздуха като стихия, надделяваща в картата, говори за връзка на психическо ниво. 

Това е карта на Хармонията, на откриването на огледален образ в различен човек, предмет-  "Това нещо е мое", "То ми придналежи", "Знам, че сме създадени един за друг". Може да покаже моментално привличане към нещо, към някого.

Защо казват някои обаче, че това е карта на избора?

Защото в картата са заложени два пътя- пътя на спиритуализма и душата и пътя на физическата реализация. С душата си ти може да разпознаеш и да се влюбиш в твоята половинка. Но дали след като емоционално и страстно я пожелаеш ще се РЕШИШ да я имаш- това е друго. Това е другия избор. Виждаш нещо- обувки, обява за работа или мъжа на мечтите си и веднага знаеш- ти си влюбена, ти искаш силно него или нещото, независимо колко трудно ще е и през колко препятствия ще трябва да преминеш. Това е Любовта. Знаеш, че желаеш нещо силно, но че то идва на своята определена цена. Може би работата ще е тежка и ще се наложи да даваш смени и в събота, може би обувките ще са с прекалено високи токчета, може би мъжЪт няма да е такъв романтик, какъвто очакваш! Може би обкръжението ти ще се опита да те разубеди за пътя, по който искаш да поемеш!

И тук идва момента на ТВОЯ избор. Да послушаш или не сърцето си, да се поддадеш или не на това силно, страстно желание, което ще те завладее. Да изпиташ или не тази любов.

ВЛЮБЕНИТЕ е любимата ми карта.



Ваша:
LindaLi



p.s За текста съм използвала информация от  http://www.aeclectic.net

2 коментара:

  1. Здравей, LindaLi. Тази карта досега ми е излизала само два пъти. Значението на самата карта е ясно, но какво означава, когато се появява в позицията на бъдещето, а преди нея в позицията на настоящето е висшата жрица? Тази комбинация от АМ, висша жрица и влюбените не ми е много ясна. Означава ли това някакво забавяне преди да се развият тези любовни взаимоотношения? Или ще има дълъг период на размисъл, в който трябва да се вземе важното решение относно отношенията между двамата и тяхната посока?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей! Извини ме, че отговарям със закъснение.
    По картите мисля, че е имало момент на скарване или изостряне в отношенията, след което е настъпила тишина, мълчание, дистанциране и търсене на правилното решение. Разговор ще има, евентуално среща. Но проблема и неразрешените неща от преди ще бъдат обсъдени и разговора ще е изпълнен с разбиране и любов. Влюбените освен на всичко друго са символ на добрата комуникация, общуване и подадената ръка за прошка. Може би тук става дума за някакъв вид скрита любов- не знам дали е тайна връзка и дали е налице реален любовен триъгълник.

    ОтговорИзтриване

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.