неделя, 2 юни 2013 г.

Хорарен въпрос: Ще дойде ли К. на театър?

Разглеждаме случай, в който приятелка не беше сигурна дали господин ще отвърне на поканата й за театър. Тя беше построила хорара си и ме помоли за мнение. Хорарът е интересен, защото показва от колко голямо значение е да определим правилно сигнификаторите.

Ето картата:







Ще започна с това, че обърках този хорар.
Реших, че събитието което ще се случи е по 5ти дом - театър с управител марс- видях квадрата на Луната с Марс и реших, че той няма да дойде, но момчето дойде! В крайна сметка това си беше чисто и просто една уговорка, една среща- следователно трябваше да гледам 3ти дом.

Защо отговорът е, че К. ще дойде?

- Добре поставен Меркурий - у 3
- Луната/ сигнификатор на въпроса е колекционер на светлина с управителите на 3тите домове на кверента и квезита.
- Секстил към МЦ на Луната (забелязала съм, че благотворните аспекти на Луна към АЦ,МС дават ДА- отговори, при любовни хорари има малко по- друго действие - там когато се пита "Това ли е края?" търся квадрат/опозиция към МЦ например- ако ИМА- това не е края)
- Връзка между сигнификаторите на кверента и квезита.


В случая квадрата с Марс на Луната не играе важна, а просто уточняваща роля.
Момчето дойде, срещата се случи, но самата постановка, като постановка не се хареса на приятелката ми. Харесването е по 5ти дом.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.