понеделник, 27 май 2013 г.

Хорарен въпрос : Ще ми хареса ли картината? - нерадикална карта

Бях помолила мой приятел да нарисува за мен пейзаж, който предварително бях избрала.
Попитах звездите ще ми хареса ли картината.
Картата се води нерадикална по правилата, защото е с късен асцендент.







Ще публикувам този хорар, защото той е пример за това, колко хлъзгаво е тълкуването на нерадикална карта. По принцип, когато попадна на таква карта избягвам да се нагърбвам с отговорността да правя прогнози.

Какво можем да кажем по този хорар обаче- късен АСЦ, Луна в Скорпион, в 12 дом- много лошо положение на Луната. Единственото хубаво нещо е, че вече излиза от ВИА КОМБУСТА.
Интересува ме у5, той е Марс- същевременно е и у1. Зле поставен. Предстои опозиция на Луната с Марс. Преди това предстоят куинконгси на Луната с Меркурий, Венера и Юпитер.

Виждайки всички тези показатели си казах, че ще съм ужасно разочарована от картината.

После отчетох, че Луната и Марс са във взаимна рецепция смесена- по трон и екзалтация и също, че предстои съвпад на Луната със СЛВ.

Тук помислих, че може да има приятни изненади. Макар, че съвпада със СЛВ може да донесе всякакъв род изненади.

Не можах обаче да преценя, кое може да надделее в случая- зле поставената и наранена Луна, предстоящите твърди апспекти, сочещи към НЕ отговор с у1,5 или взаимната рецепция на Луната с у1,5. След разглеждането на хорара продължих да бъда във все същата чуденка, както и преди да задам въпроса. Нерадикалните хорари често са такива- дават противоречащи си отговори, объркващи, затова се казва, че понякога звездите мълчат.
Единственото вярно в случая е, че с късен АЦ едва ли вече нещо може да се направи по въпроса. И, да, приятелят ми вече беше нарисувал картината, просто аз все още не я бях видяла- т.е принудена съм да приема вече съществуващо положение.

Е, в крайна сметка картината много ми хареса.

Може би е заради взаимната рецепция на основните сигнификатори, макар и тежкия им аспект, може би е заради куинконсите..които могат да се тълкуват като "врата", може да е заради съвпада на Луна със СЛВ, а може би късния асцендент ме води до противоположния отговор на това, което първоначално ми се стори като вероятен изход.
Може би, може би...............

Това са нерадикалните карти- пълни с може би-та.


2 коментара:

  1. А къде пропусна Плутон, като основен сигнификатор на питащата?
    Плутон У1 е разположен във 2д, който описва картината, 5д е харесването, Марс У5 е в разходящ хармоничен тригон с Плутон У1, съУ2, Луната е също в разходящ хармоничен аспект с Плутон У1, съУ2, който е ретрограден, което показва забавяне, в случая от страна на питащата, защото картината е била вече нарисувана, когато въпросът е зададен. Сходящ хармоничен аспект и най-вече содящ съвпад на един от основните сигнификатори със северния лунен възел дава категоричен положителен отговор, а що се отнася до късния асцендент, той позволява да се проследи завършека на нещо, което е започнато отдавна. Нерадикални карти няма, но пък има много пишман "астролози"!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки има свой път към истината, не съм съгласна с у2, който взимаш под внимание, защото тук не става дума за картина в реално притежание, друго е, но няма да навлизам в подробности. Надявам се си забелязала, че никъде не съм написала, че съм астролог, макар, че някой ден може би ще съм. За сега съм просто човек с интереси в тази сфера, а ти не си длъжна да четеш, ако нещо тук ти пречи. Това е моят блог. Благодаря все пак, че намина и сподели гледна точка.

      Изтриване

Моята снимка
Духовното знание и дарбата да си свръхсензитивен и да обменяш информация с невидимия свят се предава по наследство. Желанието да помагаш на хората да разберат или да се успокоят също. Благодаря на предците си за завещанието. Занимавам се с Таро и Астрология от 10 години в този си живот. Други различни гадателски методи познавам от дете. Дискусиите за картите, планетите и подредбите никога няма да ми омръзнат.